Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Információk képes leírás - Balatoni szállás lehetőségek.tlap.hu
részletek »

Információk - Balatoni szállás lehetőségek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: balatoniszallas.tlap.hu » Információk
Keresés
Találatok száma - 7 db
Balaton a Wikipedián

Balaton a Wikipedián

A Balaton (becenevén a magyar tenger; latinul Lacus Pelso, németül Plattensee)[1] Közép-Európa legnagyobb tava, Magyarország vízrajzának meghatározó eleme. Típusa a Fertő-tóhoz és a Velencei-tóhoz hasonlóan szikes tó, ezek Eurázsia legnyugatabbra fekvő ilyen jellegű tavai. 77 km hosszú, szélessége 1,3-14 km között ingadozik, átlagosan 7,8 km, felülete 594 km². Keleti medencéjét a Tihanyi-félsziget választja el a tó többi részétől. Déli partjánál medre sekélyebb. Északi oldalán található a badacsonyi borvidék és a Tapolcai-medence, jellegzetes vulkáni tanúhegyeivel. A tó egyes részein halászat folyik. A Balaton és környéke Budapest mellett az ország turisztikailag leglátogatottabb területe. Környékén gyógyfürdők, termálforrások találhatók. A tavon minden évben megrendezik a Kékszalag Nemzetközi Vitorlásversenyt.

Balaton Opus Utazási Iroda

Balaton Opus Utazási Iroda

Nyaraljon a Balatonnál a Balaton Opus Utazási Irodával! Teljes körű képet nyújtunk a Balaton-környéki szálláshelyekről és látványosságokról, és megtaláljuk az Önhöz leginkább illő szállást! Oldalunkon kategorizáljuk a gyermek- és kutyabarát létesítményeket, valamint a SZÉP Kártya elfogadóhelyeket is, így biztosan megtalálja az ideális nyári kikapcsolódási helyszínt. Továbbá értesülhet a környékbeli rendezvényekről, fesztiválokról. Tekintse meg weboldalunkat a részletekért, valamint elérhetőségeinkért!

Balatoni Hajózási Zrt.

Balatoni Hajózási Zrt.

A balatoni személyhajózás 1846. szeptember 21-én indult meg. Ezen a napon bocsátották vízre az első gőzhajót, a Kisfaludyt. Az elmúlt több, mint 160 év alatt cégünk a balatoni turizmus meghatározó részévé vált. Társaságunk a legnagyobb hajózási cég a tavon, legismertebb tevékenységei a személyhajózás, kompközlekedés és vitorláskikötők üzemeltetése.

Balatoni Infó

Balatoni Infó

Célunk: hogy minden korosztály megtalálja a neki megfelelő kikapcsolódási lehetőséget Balatonon. Ennek megfelelően igyekeztünk széles tartalmat biztosítani mind látogatóinknak, mind üzleti partnereinknek. Olyan cégeknek, szolgáltatóknak ajánljuk oldalunkat, akik szívesen mutatják be magukat, termékeiket, szolgáltatásaikat Közösségi Portálunkon. Megtalálható az oldalon: szálláshelyek, utazási ajánlatok, szórakozóhelyek, disco, casino, kávézó, pub, éttermek, pizzériák, mozik, színházak, kiállítások, kirándulás, látnivalók, programok, koncertek, fesztiválok, rendezvények, szabadidő központok, sport, fürdők.

Független Balaton Multimedia Központ

Független Balaton Multimedia Központ

Az utóbbi évek negatív médiahadjáratának következtében a Balaton elvesztette korábbi vonzerejét, ezért szükségessé vált egy olyan szervezet megalakítása, amely objektív tájékoztatást nyújtva ismét vissza tudja hódítani a turistákat. A Független Balaton Multimédia Központ a hagyományos kommunikációs csatornák mellett (rádió, sajtó, televízió, közterületi plakátok és egyéb reklámhordozók) jelen lesz szinte minden területen, ennek megfelelően indítottuk el az internetes oldalt. A portál amolyan kis balatoni 'MTI'-ként funkcionál, az átvett hírek kivételével a Független Balaton Multimédia Központ (FBMK) saját anyagai szabadon felhasználhatók, másodközlésük engedélyezett.

Kul-Túra Balaton régió

Kul-Túra Balaton régió

A déli oldal alacsony állású vize kiválóan alkalmas fürdőzésre, és bár az északi oldal hirtelen mélyül, itt is biztonságosan kialakított strandok sora várja a nyaralókat. A forró napsütésben fürdőzők, vizibiciklizők, vitorlázók, evezősök, labdázó gyerekek és napbarnított fiatalok élvezik a kellemes hűst adó vizet. A nyáron 25-30 °C-os tó felszínén nappal hattyúk úsznak kecsesen, este pedig nosztalgia- és diszkóhajók ringanak a csendet megtörő zenére.

Nyaralás a Balatonon - CarTour

Nyaralás a Balatonon - CarTour

A Car-Tour 1991 óta van jelen a piacon, mára tevékenységét belföldi és nemzetközi működésre osztva (Car-Tour Hungary és Car-Tour International Kft) már 19 fiókirodával, és összesen több mint 100 alkalmazottal az ország egyik vezető utaztatójává vált mind a belföldi mind a nemzetközi utaztatásban. Irodánk az első években belföldi turizmussal, valamint Ausztria felfedezésre váró területeivel foglalkozott. Belföldön először a vízparti turizmussal, később szélesebb körben, Ausztriában elsősorban a téli utak szerelmeseinek szervezett síutakat kínáltunk, majd szolgáltatásai bővülésével, mint pl. sítáborok szervezésével, magyar nyelvű síovoda megnyitásával, magasan képzett magyar síoktatókkal és sícsekkek forgalmazásával a síutak specialistájává, s egyben piacvezető szereplőjévé vált. Az évek folyamán mind az iroda tevékenységi köre, mind az utaslétszám jelentősen bővült, egyre több területen vált cégünk meghatározó utazásszervezővé. Irodahálózatunk és partnereink (közel 350 utazási iroda) révén az ország szinte minden településén hozzáférhetővé váltak katalógusaink, programjaink.

Tuti menü